Harta site-ului
Ajutor
Raionul Dubăsari are o nouă conducere!!!
Raionul Dubăsari are o nouă conducere!!!

Astăzi, 1 decembrie, 2023, o zi remarcabilă pentru Raionul Dubăsari, când consilierii raionali, au ales conducerea acestui raion pentru următorii 4 ani.
Ședința a debutat cu alegerea Președintelui ședinței, cu votul unanim al celor 27 de consilieri raionali prezenți, fiind ales dl Alexei Gafeli.
În cadrul ședinței au fost examinate următoarele proiecte de decizii:
1. Cu privire la constituirea fracţiunilor, alianţelor, blocurilor. Decizie aprobată cu votul unanim al consilierilor.
2. Cu privire la constituirea comisiilor consultative de specialitate ale Consiliului raional. Decizie aprobată cu votul unanim al consilierilor.
3. Cu privire la alegerea preşedintelui raionului. Decizie  aprobată cu votul a 24 consilieri.
4. Cu privire la alegerea vicepreşedinţilor raionului. Decizie aprobată cu votul a 18 consilieri raionali.
În cadrul Consiliului raional Dubăsari au fost constituite 4 fracțiuni politice: PSRM – președinte Alexei Gafeli, PAS – președinte Petru Nirca, PCRM – președinte Alexandru Stasev și PDCM – președinte Grigore Policinschi.
De asemenea, au fost constituite 3 comisii consultative de specialitate ale Consiliului raional Dubăsari, în componență numerică a câte 9 membri fiecare:
1. Comisia pentru dezvoltare economică. Președinte fiind numit dl Alexei Gafeli, secretar dna Ludmila Socolovschi;
2. Comisia pentru dezvoltare socială. Președinte fiind numită dna Ludmila Crăciun, vicepreședinte dna Viorica Leca și secretar dna Rodica Buzila;
3. Comisia pentru agricultură și protecția mediului. Președinte fiind numit dl Valeriu Driga, secretar dl Valeriu Popșoi.
În urma demersului parvenit din partea PSRM, semnat de 8 membri PSRM și 1 PCRM, a fost înaintată candidatura dlui Sergiu GRIGORIEV la funcția de președinte al raionului Dubăsari.
În urma mai multor luări de cuvânt, cu susținerea majorității consilierilor, dl Grigoriev este ales Președinte al raionului Dubăsari.
,,Vă asigur că voi face tot posibilul ca noi să avem o conlucrare pe parcursul a 4 ani de zile pentru interesul raionului Dubăsari. Îmi propun să continuăm să conlucrăm cu instituțiile publice cât și cu alte structuri care pot să ne susțină în realizarea obiectivelor propuse. Noi nu vom face diferență între primari, sate. Noi vom lucra pentru a uni localitățile noastre”, a menționat dl președinte nou ales în discursul său de mulțumire pentru votul de încredere acordat.
Ulterior, dl Președinte al raionului Dubăsari s-a adresat consilierilor raionali pentru a susține candidaturile domnilor Gurii Isac și Alexandru Reul la funcțiile de vicepreședinți ai raionului Dubăsari pentru următorii 4 ani, candidaturi aprobate cu votul majorității consilierilor raionali.
„Promit că am să lucrez pentru binele raionului”, a conchis noul vicepreședinte dl Gurii Isac.
Dl Alexandru Reul, în calitate de vicepreședinte al raionului Dubăsari, a îndemnat consilierii spre dialog, transparență și conlucrare „este o onoare să servesc comunităților noastre și să contribui la dezvoltarea acestei regiuni pline de potențial”.
Ședința extraordinară a fost convocată în temeiul art. 45, al. (3), art. 53, 54 din Legea privind administraţia publică locală nr. 436/2006, cu modificările și completările ulterioare, și în baza Dispoziției Președintelui raionului Dubăsari nr. 132-n din 28 noiembrie 2023 la data de 1 decembrie 2023, ora 1000. Ședința a fost organizată în sala de ședințe (etajul III) din incinta Întreprinderii Municipale Centrul de Odihnă pentru Copii și Tineret „Prietenia”.
Marina LUPAȘCO, specialist superior

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  www.consiliudubasari@gmail.com

Raionul Dubăsari are o nouă conducere!!! - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta